Teamontwikkeling

Succesvol samenwerken begint bij jezelf!

 

Om jezelf goed in te kunnen brengen in een team is zelfkennis benodigd: ‘Ken jezelf’. En voor zelfkennis heb je juist de ander nodig. Waardevolle en schijnbare contradicties. Hoe kom je het beste tot je recht in een team en hoe kun je elkaar het beste helpen en ondersteunen?: ‘Ken de ander in te team’.

 

Om dit samen te ontdekken is een eenvoudig aan te leren gemeenschappelijke ‘taal’ nodig. De K4 hanteert hiervoor in de teamontwikkeling de DISC taal.

 

Tegelijkertijd zullen je rollen en taken van jezelf en van je afdeling of organisatie helder moeten zijn. Dit komt tot uiting in ‘Ken je organisatie’. Last but not least hebben je afdeling en je organisatie klanten, soms zijn dat interne klanten (van ondersteunenden diensten) en altijd zijn dat externe cliënten. Wat zijn daar de ervaringen met de afdeling en organisatie en wat zijn de behoeften. Dit inbrengen in de ontwikkelen geschiedt bij ‘Ken je (interne) klant’.

 

Visueel kan dat als volgt worden weergegeven voor teamontwikkeling door bovenstaand lemniscaat.

 

 

 

Meridío heeft ruime ervaring in de begeleiding van teams. Deze ervaring komt voort uit eigen rollen en functies in het bedrijfsleven en als externe coach.

Meridío wordt ingezet bij het verder helpen van het team in zowel inhoudelijke trajecten zoals een jaarplanproces en ook bij teamontwikkeling.

Teamontwikkeling kan bij teams die reeds een team zijn en zich verder als team willen ontwikkelen en ook bij eventuele conflictsituaties.

Teamontwikkeling is maatwerk.
Ik kom graag in gesprek om dit te bespreken.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

We nodigen u graag uit voor een kennismaking