Talentsharing

Samen groeien door te delen. De groeicurve van een talent krijgt een boost, wanneer deze tijdelijk wordt uitgedaagd in een andere omgeving. Vanuit deze overtuiging heeft Meridío het Talentsharingtraject ontwikkeld. Talentontwikkeling, anders dan anders, inspelend op de ontwikkelingen van deze tijd!

Meridío is ontstaan vanuit een gedeelde ervaring van werkgevers en talenten. Een ervaring waarbij talenten letterlijk de vrijheid en het vertrouwen is gegeven om aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken. Door voortdurend in gesprek te zijn, buiten de traditionele kaders te denken en talenten te stimuleren hun ‘eigen’ stem te laten horen, is een energieke beweging ontstaan. Een beweging die verband houdt met ontwikkeling, kansen en uitdagingen, met impact op de persoon en de organisatie.

De missie van Meridío is deze beweging met andere werkgevers, teams en talenten te delen. Dit doen wij in de vorm van ons talentsharingtraject. Maatwerk, buiten de gebaande paden, omdat wij ervan overtuigd zijn dat daar de echte groei plaatsvindt.

Werkwijze

Voorafgaand aan ieder Talentsharingtraject brengt Meridío, samen met het talent én de werkgever, de ontwikkelbehoefte van het individu in beeld. Vanuit de filosofie dat talent een extra boost krijgt buiten de bekende grenzen, matcht Meridío het talent met een uitdagende omgeving.

talentsharing

Een andere omgeving, binnen of buiten de huidige organisatie, waarin het talent maximaal wordt uitgedaagd de aanwezige competenties verder te ontplooien. Door juist hier te mogen vallen en weer op te staan wordt een boost in de groeicurve van het talent gerealiseerd. Uiteraard staat het talent er gedurende dit proces niet alleen voor. Intensieve begeleiding en met name ook het contact met de andere talenten zorgt ervoor dat de beoogde groei wordt gerealiseerd. Sponsorschap van de werkgever is hierbij essentieel!

Voor wie?

Het Meridío talentsharingtraject is hét ontwikkelingstraject dat door deelnemers én werkgevers voor verschillende doeleinden wordt ingezet:

  • Bij young professionals voor een groeispurt op competentievlak, zodat zij bij terugkeer in hun huidige werkomgeving beter tot hun recht komen en meer hun stem kunnen laten horen en hun talenten kunnen inzetten;
  • Bij mobiliteitsbevordering voor het vinden van een passende functie, aansluitend bij de talenten van het individu. Soms gestart vanuit het ‘moeten’ dat wordt omgebouwd tot het intrinsiek ‘willen’.

Benieuwd wat Talentsharing oplevert?