Recente opdrachtgevers


Aanbevelingen

Waardevol

Met dank aan Olav van Meridio en Glenn en het hele team van De Plekkenmakers hebben we een hele waardevolle basis kunnen leggen voor ons team. Dank jullie wel! Maar we zijn er nog niet. Nu gaat het echte werk beginnen en moeten we aan de slag om dit alles te gaan borgen in het team en ervoor te zorgen dat deze lijn wordt doorgezet. Hier kunnen we jullie hulp zeker nog bij gebruiken!

Jasper Maaskant

Dank zij Olav en het hele team van de Plekkenmakers hebben we de stap kunnen zetten waar we naar op zoek waren. Aan ons nu de taak om door te pakken. Als ik dan kijk naar het onverminderde enthousiasme van de regisseurs en het team gaat dat ons zeker lukken👍👍👍

Hans Huijsmans

Een aanrader voor teams die van ‘goed’ naar ‘beter’ willen! De begeleiding van Olav Eerkes en De Plekkenmakers was super. Zonder jullie hulp hadden we dit niet bereikt. En dat nagenoeg allemaal online, maar toch de verbinding en vertrouwelijke sfeer weten te creëren. Chapeau 👌 . Nu gaan we doorpakken, De ‘rode draad’ is er.

Leo Kaan


Als ondernemer groeien met een coach!

2,5 jaar geleden leerde ik Olav Eerkes kennen, toen Olav ons team van De Plekkenmakers coachte. Ik voelde direct een klik en ik was erg te spreken over zijn aanpak en rol als coach. Dit jaar coachte hij ons weer met zijn K4-methode. Een aanpak die ons team zowel intern als extern heeft versterkt. Hij liet me inzien hoe waardevol het is om stil te staan bij het team en de kwaliteiten daarbinnen, zodat we allemaal toewerken naar de stip op de horizon die we met elkaar hebben bepaald. 

🔥 Om mezelf als professional nog meer te ontwikkelen vroeg ik Olav om mij ook individueel te coachen. Hij zorgt ervoor dat ik de doelen die ik voor ogen heb ga realiseren, houdt mij een spiegel voor en zorgt er met zijn kennis en ervaring voor dat ik groei als ondernemer. Dat voel ik elke week weer en krijg ik ook terug van de mensen met wie ik werk!

Barbara O’Neill


negative-space-coffee-notebook-pen-writing-custom-1-e1511027682761
De ervaring van Olav gaf mij juist de rust om te ondernemen en alle keuzes die ik tegen kom in het goede perspectief te zetten.
 
Vijf jaar geleden begon mijn avontuur bij mHealth vanuit de constatering diabetes type 1 bij onze dochter. Het groeide vanuit een soort  hobby project naar een serieuze organisatie. De omvang van mHealth groeide en ook de mate van professionaliteit waardoor ik besefte dat ik zelf ook zou moeten groeien wanneer ik het succes verder wilde voortzetten.
 
Door de verschillende coaching sessies met Olav leerde ik beter zelfreflectie toe te passen. Luisteren is vaak belangrijker dan zelf veel aan het woord te zijn en in alles een strijd zien maakt niet alleen jezelf onrustig maar ook de gehele omgeving om je heen. Door de spiegel die mij werd voorgehouden en de werkende handvaten lukt het mij steeds beter om rustig de situatie te overzien. Olav liet zien dat strijd goed is om verder te komen maar kies de juiste momenten en de juiste tegenstanders. De ervaring van Olav gaf mij juist de rust om te ondernemen en alle keuzes die ik tegen kom in het goede perspectief te zetten. Niet alleen serieuze sessies met Meridio, maar ook het samen drinken van een glas whisky aan het einde van de week geven mij het inzicht om de volgende stap te zetten en mijn eigen weg te vinden in het ondernemerschap.
 
Dank voor je tijd en geduld Olav!
 

Naar aanleiding van een door Meridío verzorgde teamdag van De Plekkenmakers ontvingen we de volgende teksten aan het eind van de dag:

Plekkenmakers tekst

De Plekkenmakers


Als je al eens aan zelfreflectie hebt gewerkt, is een verdiepingsslag met Olav aan te raden.

Op een bepaald moment na een sessie met Olav heb ik een soort van kwartjesregen mogen ervaren waardoor veel dingen die ik doe en zeg ineens op hun plek vielen. Doordat ik in een technische omgeving werk en daar ook de opleidingen voor heb gehad is het voor mij lastig om over gevoel, schaamte en kwetsbaarheid te praten, laat staan te uiten. Olav heeft mij tijdens het traject laten inzien hoe ik toch beter en meer over gevoel kan praten maar bovenal heeft hij mij laten ervaren wat dat met je doet als mens. Voor mij is stap voor stap gewerkt aan een meer gevoels gestuurde uitwerking dan puur een feiten-uitwerking van mijn doen en laten en dat is voor mij als punctuele denker een enorme ervaring die Olav meer dan gemiddeld ondersteunt. Voor mij persoonlijk is de perfecte ondersteuning tussen de sessies door via ‘app’ een erg gewaardeerd hulpmiddel.

In het kort kan ik zeggen dat Olav je als coach motiveert, activeert en bovenal vragen stelt die echt wat in je los maken. Je krijgt geen oordeel of conclusie te horen, die vertel je hem zelf. Samen werk je dat in één op één sessies steeds verder uit tot een bewustwording over jezelf die je nog niet eerder had mogen ervaren!

Hendrik-Jan Schuurman
Inspecteur Waterbedrijf Groningen


Business women hands working writing notebook on wooden desk, lighting effect

Door het snelle schakelen en heldere feedback van Olav was het een energiek en overzichtelijk traject

Een bevlogen directeur zijn van een prachtige organisatie en dan toch een loopbaanstap maken naar een nieuwe omgeving. Nadat ik dat besluit eerst met hoofd en hart had genomen kwam ik met Olav Eerkes in contact. Mede door de gesprekken met Olav kreeg ik meer inzicht in mijn profiel, ambities en een daarbij voor mij passende nieuwe omgeving. Door het snelle schakelen en heldere feedback van Olav was het een energiek en overzichtelijk traject. Ook na deze gesprekken blijft Olav betrokken bij mijn directeursfunctie in weer een mooie organisatie! Veranderen geeft energie!

Lenie van der Werf
Directeur Biblionet Drenthe/Directeur-bestuurder Kids2b


Referentie

Olav heeft ervoor gezorgd dat ik vol zelfvertrouwen mijn eigen carrière-keuzes ben gaan maken

Door kritische vragen te stellen, de confrontatie aan te gaan – persoonlijke zaken worden hierbij niet geschuwd – heeft Olav ervoor gezorgd dat ik met veel enthousiasme aan de slag ben gegaan met mijn ontwikkeling en mijn toekomst. Niet in kaders en functies denken maar in mogelijkheden. Uitdagend, buiten de gebaande paden treden en jezelf je eigen kansen creëren. Olav heeft ervoor gezorgd dat ik vol zelfvertrouwen mijn eigen carrière-keuzes ben gaan maken en me hierbij niet laat leiden door de omstandigheden.

Thea IJzer
Interne auditor/Senior Risk Officer


iStock_23165069_SMALL

Scherp in de waarneming. Scherp in de terugkoppeling

Scherp in de waarneming. Scherp in de terugkoppeling. Maar als je voor de top gaat, ga je de confrontatie toch niet uit de weg! Dan zit je bij Olav goed; als manager of professional is er geen betere coach of ontwikkelaar te vinden. Je ontdekt dan achter die harde en logische kant een betrokken en bewogen mens, die de menselijke maat doorslaggevend vindt voor verandering en blijvend succes.

Klaas Bakker
Projectmanager/Strategisch adviseur directie


notepad-926025_960_720

Olav is scherp in zijn observaties

Olav is scherp in zijn observaties. Goed in staat om waarnemingen te benoemen en mij aan te zetten tot zelfreflectie. Olav zoekt hierbij de verbinding tussen zijn eigen kernwaarden en drijfveren en die van mij. Dit leidt tot nieuwe inzichten, inspiratie en vooral energie. Voor mij is hij een voorbeeld van authentiek leiderschap: Olav is gericht op het laten groeien van zijn omgeving en creëren van vertrouwen. Olav is een belangrijke aanjager van veranderingen om tot verbetering te komen. Hij geeft hiervoor veel ruimte, maar staat altijd klaar met passend en persoonlijk advies. Olav is door zijn bijzondere kwaliteiten naast coach ook een bestuurder nieuwe stijl.

Jeroen de Jong
Manager Krediet Risicomanagement/Clustermanager Credit


notes-book-coffee-cup

Olav zit boordevol met ideeën om mensen te verbinden en te inspireren zichzelf verder te ontwikkelen

Sinds medio 2014 is Olav de inspirator en motivator in mijn traineeship. Met veel energie en een altijd verrassende blik daagt hij uit en stimuleert hij grenzen op te zoeken en deze te verleggen. Olav denkt in kansen en is als geen ander in staat te helpen je horizon te verbreden. Door te luisteren, kritische vragen te stellen en vooral ook eigen ervaringen te delen geeft hij het vertrouwen om jezelf te blijven uitdagen.

Olav zit boordevol met ideeën om mensen te verbinden en te inspireren zichzelf verder te ontwikkelen. Hij weet ideeën te verwezenlijken, waardoor jonge mensen in onze organisatie de kans krijgen zich maximaal te ontplooien.

Kortom, Olav maakt het verschil!

Peter Nicolai
Businesscontroller


1

Ik gun elke young professional een Olav!

Olav was mijn coach toen ik startte als trainee. Ik heb hem leren kennen als een enorme inspirator. Iemand die veel tijd en energie steekt in het samen op zoek gaan naar de krachten en ontwikkelpunten van de ander. Olav stelt scherpe vragen waardoor hij een ander zelf in laat zien wat er goed gaat en vooral ook waar verbetering mogelijk is. Hoe een 7 een 9 kan worden en liever nog een 10.

In het woordenboek van Olav komen beperkingen niet voor. Hij denkt in mogelijkheden en besmet anderen met deze zienswijze. Hij durft buiten gebaande paden te denken én te doen.

Leren vliegen onder de vleugels van Olav is een privilege: hij geeft vertrouwen, daagt uit om grenzen op te zoeken en telkens opnieuw te ontdekken dat er geen grens is. Hij laat groeien en bloeien. Ik gun elke young professional een Olav!

Lenny Meeuwes
Businesscontroller


negative-space-coffee-notebook-pen-writing-Custom-1

De sessies worden gekenmerkt door een ontspannen en vertrouwde sfeer

Olav is een natuurtalent in coaching. Hij is mijn sparringpartner in een proces waarin ik op zoek ben naar een volgende stap in mijn zakelijke loopbaan met als centraal thema balans. Door goed te luisteren, scherp door te vragen en oog te hebben voor non-verbale communicatie is Olav in staat om zeer concreet hanteerbare feedback te geven en de essentie van jouw coachingsbehoefte boven water te krijgen. De sessies worden gekenmerkt door een ontspannen en vertrouwde sfeer niet in de laatste plaats door het feit dat Olav zich ook open opstelt en in zijn rol als coach niet schuwt te spiegelen vanuit zijn eigen persoonlijke ervaringen en uitdagingen. Het traject met Olav heeft er voor gezorgd dat ik mijn speelveld t.b.v. een toekomstige uitdaging niet te klein gemaakt heb, beter in staat ben om de contouren van een nieuwe uitdaging die bij mij past aan te geven en er voor te zorgen dat ik mijn streven naar balans trouw blijf.

Bob van der Putte
Directeur Euro Mail/Senior Project Manager Strategie