Wie is Olav…

Meridío is een Grieks woord en staat voor ‘delen’. Het delen van je talent!

Waarom Grieks? Dat heeft alles te maken met Socrates de filosoof uit de oudheid. Socrates was meester in de goede vragen stellen om de ander aan het denken te zetten, vooral over zichzelf. Meridío is opgericht door Olav Eerkes en is expert in Socratische vraagstelling. 

Olav is een inspirerende leider met ondernemersbloed, waarbij samenwerken centraal staat. Opgegroeid in de accountancy/consultancy van een big4 en doorgegroeid via directeur-bestuurder in de zakelijke dienstverlening naar allround interim manager en coach. De rode draad in zijn ervaring is het leidinggeven aan professionals op de verschillende niveaus in complexe verandertrajecten. Teamvorming is altijd een belangrijk aspect geweest. Olav bezit een waardevolle combinatie tussen goede vaardigheden aan de bedrijfsmatige en HR-kant en een doorontwikkelde passie voor de menskant. Hij zet anderen in hun kracht, brengt een team naar grotere hoogte met positief effect op de beoogde organisatie-doelstellingen. 

Verbinding is voor Olav belangrijk in de samenwerking. De kracht van kwetsbaarheid is daarbij voor hem een essentieel onderdeel in leiderschap en samenwerking. Hij floreert in een veranderende omgeving.

Olav doet het graag anders dan anders én hij doet het goed of hij doet het niet.

Schermafbeelding 2020-06-12 om 16.39.18

Specialiteiten

Leidinggeven aan professionals in complexe veranderingstrajecten

Sturen met vertrouwen in omgevingen met regel- en financiële druk

Strategische koers bepaling (juist niet alleen in de bestuurskamer) en met draagvlak naar implementatie

Coaching van individuen en teams naar hun next step

%d bloggers liken dit: