Olav op avontuur in de Botlek: vakidioten en hoogtevrees

jul 8, 2023

Vorige week donderdag ging ik met twee van onze collega’s, Bart en Michael op bezoek bij de HES tankterminal in de Botlek. Een indrukwekkende omgeving!

Hoogtevrees

 

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door de medewerkers van HES en kregen we een uitgebreide uitleg over het terrein. Al snel besefte ik dat ik die dag mijn hoogtevrees moest overwinnen. Ik was vastbesloten om er het beste van te maken.

Eenmaal omgekleed in de juiste veiligheidskleding kregen we de unieke kans om in een echte tank te kruipen. Het was een bijzondere ervaring om te zien hoe deze enorme tanks functioneren en hoe alles tot in de kleinste details geregeld is.

Maar dat was nog niet alles, we gingen ook de hoogte in. Vanaf bovenaf had ik een prachtig uitzicht over de terminal. Het was fascinerend om te zien hoe alles op zo’n grote schaal georganiseerd werd. Mijn hoogtevrees was daardoor even vergeten.

 

Van elkaar leren

 

Wat me ook opviel was de goede relatie tussen HES en de collega’s van DCMR. Er was duidelijk wederzijds respect en ik kon zien dat beide partijen echte vakidioten waren in de beste zin van het woord. Er waren leermomenten voor zowel HES als DCMR gedurende de dag, en het was inspirerend om te zien hoe ze elkaar konden helpen en van elkaar konden leren.

Ik wil HES en mijn collega’s bedanken dat ik deze stage mocht meemaken. Het was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Ik kijk ernaar uit om binnenkort met jullie na te praten over wat we hebben gezien en hoe we elkaar in de toekomst nog beter kunnen ondersteunen.