Olav Eerkes MSc RA

MERIDIO is een Grieks woord en staat voor ‘delen’. Het delen van je talent!

Waarom Grieks? Dat heeft alles te maken met Socrates de filosoof uit de oudheid. Socrates was meester in de goede vragen stellen om de ander aan het denken te zetten, vooral over zichzelf. MERIDIO is opgericht door Olav Eerkes en is expert in Socratische vraagstelling.

De ontwikkeling van mensen en teams heeft altijd een grote rol gespeeld in Olav’s leven, zowel privé als zakelijk. Hierdoor ontwikkelt hij zichzelf ook.

“Ik leer elke dag!” aldus Olav

Olav is een inspirerende leider met ondernemersbloed, waarbij samenwerken centraal staat. Opgegroeid in de accountancy/consultancy van een big4 company en doorgegroeid via directeur-bestuurder in de zakelijke dienstverlening naar allround interimmanager en coach. De rode draad in zijn ervaring is het leidinggeven aan professionals op de verschillende niveaus in complexe verandertrajecten. Teamvorming is altijd een belangrijk aspect geweest. Olav bezit een waardevolle combinatie tussen goede vaardigheden aan de bedrijfsmatige en HR-kant en een doorontwikkelde passie voor de menskant. Hij zet anderen in hun kracht, brengt een team naar grotere hoogte met positief effect op de beoogde organisatie-doelstellingen.

Reeds enige tijd is hij werkzaam als interimmanager en coach. Dat doet hij in het bedrijfsleven, de zorgsector en bij overheden. De ervaringen in deze verschillende sectoren met hun specifieke aandachtspunten maken hem allround. De ervaring met de verschillende leidinggevende niveaus in deze verschillende sectoren gecombineerd met zijn eigen bestuurlijke ervaring maakt dat hij goed kan schakelen tussen de verschillende stakeholders.

Zijn, in eerste instantie ‘vreemd bloed’ door een andere achtergrond, brengt vele voordelen mee, voor hem én zijn werkomgeving.

Zijn competenties laten een goede mix van menselijk- en zakelijkheid zien.

Verbinding is voor Olav belangrijk in de samenwerking. De kracht van kwetsbaarheid is daarbij voor hem een essentieel onderdeel in leiderschap en samenwerking. Hij floreert in een veranderende omgeving.

Olav doet het graag anders dan anders én hij doet het goed of hij doet het niet.

Gespecialiseerd in:

Leidinggeven aan professionals in complexe veranderingstrajecten

Sturen met vertrouwen in omgevingen met regel- en financiële druk

Strategische koers bepaling (juist niet alleen in de bestuurskamer) en met draagvlak naar implementatie

Coaching van individuen en teams naar hun next step