Als ondernemer groeien met een coach!

2,5 jaar geleden leerde ik Olav Eerkes kennen, toen Olav ons team van De Plekkenmakers coachte. Ik voelde direct een klik en ik was erg te spreken over zijn aanpak en rol als coach. Dit jaar coachte hij ons weer met zijn K4-methode. Een aanpak die ons team zowel intern als extern heeft versterkt. Hij liet me inzien hoe waardevol het is om stil te staan bij het team en de kwaliteiten daarbinnen, zodat we allemaal toewerken naar de stip op de horizon die we met elkaar hebben bepaald. 

Om mezelf als professional nog meer te ontwikkelen vroeg ik Olav om mij ook individueel te coachen. Hij zorgt ervoor dat ik de doelen die ik voor ogen heb ga realiseren, houdt mij een spiegel voor en zorgt er met zijn kennis en ervaring voor dat ik groei als ondernemer. Dat voel ik elke week weer en krijg ik ook terug van de mensen met wie ik werk!

Eerst klikken… (ook online)

Klikken is het vertrouwen tussen mensen, dat ontstaat door gedrag zonder woorden.

Klikken zit in stil, aandachtig en nieuwsgierig zijn naar de ‘interne staat’​ van de ander, wat deze voelt en ervaart. 

Klikken zit in het aan tafel komen en de agenda nog even dicht laten. In het eerst nauwkeurig afstemmen op de frequentie van de ander, zodat er iets gaat resoneren.

Happy young woman in headphones speaking looking at laptop making notes, girl student talking by video conference call, female teacher trainer tutoring by webcam, online training, e-coaching concept

Gezamenlijk in regie!

Hoe worden we een (h)écht team? Hoe doen we dit samen? En hoe doen we dit online?

Toen Glenn en ik bij de gemeente Halderberge binnenstapten worstelden teammanager en regisseurs van team Realisatie met de volgende vragen: Wat is onze stip op de horizon? Hoe gaan we daar samen komen?
In krap 1,5 maand heeft het team hard gewerkt aan prioritering, taakduidelijkheid, meer positiviteit, betere communicatie en minder werkdruk. Teammanager en regisseurs zelf hebben concrete stappen gezet op weg naar een verbeterde samenwerking. En dat alles grotendeels online, op een leuke en co-creatieve manier!
Meridío, interimmanagement & coaching en De Plekkenmakers kijken als procesbegeleiders met veel plezier terug op het proces van samenwerking en de resultaten die het team in korte tijd samen online hebben gecreëerd!

Met dank aan:  Jasper MaaskantHans HuijsmansJan MuldersLeo Kaan, @Mohammed el Bousaksaki, Saskia Huizer – De Kanter, @Ed Jankowski, Jeanita EmbregtsMarc Willemse, Gert Kroes, Alex NevesBarbara O’NeillEline AmsingMichel Kolenbrander en Reggy HulskenJeroen van der LiendeGlenn Van Der Vleuten en Olav Eerkes.

#online#offline#cocreatie#visie#samen#stipopdehorizon#gezamenlijkinregie#teamontwikkeling#leiderschapsontwikkeling#deplekkenmakers#meridio#k4

Online teamontwikkeling met inhoud

Wat dacht je van hybride creatieve sessies die professioneel maar óók leuk en energiek zijn!

Door de coronacrisis is de combinatie online-offline een vast onderdeel van onze werkwijze. Je kunt wel stellen dat we daarin nóg creatiever zijn geworden. 

We helpen nu de Gemeente Halderberge met een efficiënt en tegelijk betrokken aanpak om samen te werken aan een gezamenlijke visie.

😄 Misschien is dit ook iets voor jou? Wij verrassen je met een niet-standaard aanpak die past bij jouw specifieke vraag. Wij zorgen voor creatieve werkvormen met een mix van online en offline tools en kanalen. We maken een draaiboek en faciliteren een uniek live verslag in woord en beeld. 
Onze persoonlijke en visuele benadering werkt aanstekelijk en schept verbeeldingskracht, actie en verbinding tussen iedereen die meedoet.

Teamontwikkeling in 1 minuut!

Wat kun je leren van de zeilsport om je als team verder te ontwikkelen?  

Gisteren ging ik met De Plekkenmakers en schipper Douwe het water op om te werken aan de zeil-kwaliteiten en de ontwikkeling van De Plekkenmakers als team. Zeilen en teamcoaching op een eilandje!

“Wij geloven dat het juist nu belangrijk is om de kracht van je team te versterken, iedereen in de juiste positie te hebben, alle zeilen bij te zetten en zo de wind in de zeilen te houden!”

Als afsluiting hebben we genoten van een heerlijk diner dat verzorgd was door Sandra Abbing.

Benieuwd wat de overeenkomsten tussen zeilen en teamontwikkeling zijn?

Hier vertel ik je graag meer over in een volgende bijdrage!

De K4 methode!

Succesvol samenwerken begint bij jezelf.

Wanneer je jezelf beter kent, kun je de beweging naar de ander beter maken, beter zien waar je goed in bent, betere adviezen geven en zo beter bijdragen aan elkaars succes en dat van de organisatie:

  • Ken jezelf,
  • Ken de ander in je team,
  • Ken je diensten,
  • Ken je (interne) klant.

Dat is een herhalend proces, want op elk punt van deze spreekwoordelijke reis leer je nieuwe dingen die je meeneemt naar het volgende punt.

Om met elkaar in gesprek te kunnen gaan hebben we een gemeenschappelijke taal nodig, hier hanteren we de DISC werkstijlen model voor.

Kennis en analyse van het DISC model biedt de mogelijkheid om uzelf, medewerkers, collega’s en (interne) klanten beter te begrijpen. De letters D, I, S en C vertegenwoordigen de vier werkstijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Conformiteit. Men ís niet een stijl maar men heeft in bepaalde situaties een voorkeurstijl.

De aanpak is erop gericht om verder inzicht te verkrijgen in jezelf én de ander. Hierdoor kan men beter aansluiten op ieders persoonlijke behoeften, conflicten voorkomen of verminderen, verschillen in anderen beter waarderen en verder bouwen aan onderling vertrouwen.

De kracht van het DISC model zit hem in de eenvoud zonder af te doen aan de complexiteit van mensen.

Ik kom graag in gesprek voor de verdieping.